Biomass Research

is een onderzoeks- en adviesbureau dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van bio-energie, duurzaam landgebruik en de stikstofproblematiek.

Wij zijn op zoek naar een:

Junior Consultant

die bijdraagt aan projecten op het gebied van valorisatie van organische reststromen, gebruik van digestaat en compost, en de stikstofproblematiek.

Je wordt betrokken bij lopende en nieuwe activiteiten in Nederland en daarbuiten (Europa, Afrika) waarbij je zowel organisatorisch als inhoudelijk werk doet. Tevens werk je aan de ontwikkeling van onze kennisbasis (bodembeheer, bemesting, bodemkwaliteit, koolstof vastlegging, stikstofemissies).
We bieden een dynamische omgeving waar je praktische ervaring op doet, verantwoordelijkheid neemt en veel nieuwe contacten maakt. Naast projectwerk draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe kennis en vertegenwoordig je Biomass Research in bijeenkomsten.

Info over het bedrijf/project

Biomass Research BV is een onderzoeks- en adviesbureau dat zich toelegt op de ontwikkeling, analyse en evaluatie van productieketens voor bio-energie en de bio-economie. We houden ons bezig met vragen over beschikbaarheid van biomassa, emissie van broeikasgassen, duurzaam landgebruik en valorisatie van reststromen. Biomass Research heeft een sterke band met onderwijs en onderzoek. Onze klanten zijn de overheid, internationale organisaties (Europese Commissie, FAO, International Energy Agency), bedrijven en NGO’s. We combineren een wetenschappelijks basis met een pragmatische aanpak, een actieve houding en een analytische blik. Ons werk heeft vaak een kwantitatief karakter.

Wat we vragen

  • Aantoonbare affiniteit met en kennis van milieuvraagstukken en landgebruik
  • Afgeronde opleiding op HBO-niveau (b.v. bodemkunde, landbouw, of milieukunde)
  • Professionele instelling; je bent flexibel, stressbestendig en besluitvaardig
  • Proactieve en zelfstandige houding. Je functioneert goed binnen een klein en hecht team, hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt je goed schriftelijk uitdrukken
  • Goede rekenvaardigheden
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat we bieden

Wij bieden een dynamische internationale omgeving en goede begeleiding. De aanstelling is in eerste instantie voor 1 jaar (proeftijd 3 maanden). Het betreft een fulltime functie, maar een aanstelling van 0,8 fte is bespreekbaar. Het kantoor is gevestigd in Wageningen, je wordt op kantoor verwacht maar je kunt gedeeltelijk vanuit huis werken..

Solliciteren

Belangstelling? Stuur dan je motivatie en CV voor 30 november naar secr@biomassresearch.eu.

Wil je meer informatie?
Mail dan naar secr@biomassresearch.eu of bel Hans Langeveld (06 520 58 537)